Bediüzzaman, İslamoğlu Gibilere Mesnevî-i Nuriye'de İşaret Ediyor

Bediüzzaman, İslamoğlu gibilere Mesnevî-i Nuriye'de işaret ediyor

İslamoğlu'nun yaptığı bu yorum, Bediüzzaman'da veya Mevlana'da bir sorun olduğunu değil; aksine İslamoğlu'nun zihin kodlarında bir sorun olduğunu gösteriyor. İslam'a hizmet, koskoca bir geleneği zan altında bırakarak yapılamaz.

TV111 ekranlarında her cumartesi izleyiciyle buluşan Haftanın Yorumu programında Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, Mustafa İslamoğlu'nun Bediüzzaman Said Nursî ve Mevlana Celaleddin-i Rumî hakkındaki tezyif edici sözlerini de masaya yatırdılar.

Bediüzzaman'ın, Mesnevî-i Nuriye isimli eserinde kalbin bazı hastalıklarını teşhis ettiğini ifade eden Mürsel; bu hastalıklardan birkaçının bugün İslamoğlu'nun düştüğü duruma da işaret ettiğini belirtti. Özellikle 'gurur' ve 'suizan' hastalıklarıyla insanın, hem başkalarının faziletini görmezden gelme hem de onları inkâr etme noktasına gidebileceğini söyleyen Mürsel; bu metnin hem İslamoğlu'na hem de İslamoğlu gibi kanaatlere sahip diğer insanlara bir teşhis ve tedavi yöntemi sunduğunu belirtti.

İslamoğlu'nun da kendisini bu noktalardan özellikle murakabeye çekmesi gerektiğini belirten Mürsel, İslam içinde yapılacak bir hizmetin veya gayretin İslam geleneğini zan altında bırakarak, onları tezyif ederek olamayacağını dile getirdi

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...