Bediüzzaman Neden Önemli?

Bediüzzaman neden önemli?

"Bediüzzaman, özellikle de çağımız müslümanı için akılda, fikirde, kalpte, gönülde ne söylenmesi gerekiyorsa, derli-toplu bir şekilde, Risale-i Nur külliyatı ile bunu söylemiş ve tarihe miras bırakmıştır."

Her cumartesi TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan ve gündemdeki başlıkları analiz eden Haftanın Yorumu programında bu hafta Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel; '55. vefat yıldönümünde Bediüzzaman Said Nursî'yi' ve 'bıraktığı ilmî mirasın kıymetini' konuştular. Çağıl'ın; "Bediüzzaman Türkiye ve dünya için ne anlam ifade ediyor?" şeklindeki sorusu üzerine Mürsel şunları söyledi:

"Çok anlamlar ifade ediyor. Özellikle de çağımız müslümanı için akılda, fikirde, kalpte, gönülde ne söylenmesi gerekiyorsa, derli-toplu bir şekilde, Risale-i Nur külliyatı ile bunu söylemiş ve tarihe miras bırakmıştır Bediüzzaman. Sizin de ifade ettiğiniz gibi; vefatının 55. yıldönümünde onu rahmetle ve minnetle anmak bir insanlık borcudur.

Emin olunuz ki, söylediği fikirlerden istifade edilmesi konusunda, şu dinden veya bu dinden olmaktan öte, insan olmak ortak paydası sebebiyle, insanların onun yazdıklarından istifadesi konusunda minnettarlıklarını ifade edebilecekleri çok noktalar var."

Konuşmasının devamında Bediüzzaman'ın eserlerinin bugün dünyanın bütün coğrafyalarına 50-55 dile çevrilerek ulaştırıldığını belirten Mürsel; bu çabanın ve bu çabanın sonucu olarak bütün coğrafyalardan, milletlerden, insanlardan bulunan makesin, Bediüzzaman'ın 'insanlık ortak paydasında nasıl bir ihtiyaca tekabül ettiğini' hepimize gösterdiğini sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...