Bediüzzaman, Sezai Karakoç'u Nasıl Etkiledi?

Bediüzzaman, Sezai Karakoç'u nasıl etkiledi?

Sezai Karakoç, bizzat bana, fikriyatının beslendiği iki kaynaktan birisinin Bediüzzaman, birisinin ise Necip Fazıl olduğunu söyledi.

TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Medeniyet Tasavvurları programında Dr. Suat Alkan ve Caner Kutlu, her hafta Batı medeniyeti, İslam medeniyeti ve bu ikisinin ekseninde Bediüzzaman'ın altını çizdiği 'medeniyet değerlerini' analiz ediyorlar. Hayatının büyük bir kısmı Batı'da geçen Dr. Suat Alkan; her hafta, orada gördükleri, İslam topraklarında yaşadıkları ve Risale-i Nur'da okuduklarına dair Kutlu'nun kendisine yönelttiği soruları yanıtlıyor.

Bu hafta da Kutlu'nun; "Bediüzzaman'ın etkilediği, bir şekilde onun fikirleriyle yetişen, beslenen yerli aydınlardan bahsedebilir miyiz?" eksenli sorusuna cevap sadedinde Alkan; başta Sezai Karakoç olmak üzere pekçok mütefekkir ve şairin Bediüzzaman'ın fikirlerinden etkilendiğini ve hatta onun öğretisini beslendikleri ana kaynaklardan birisi saydıklarını ifade etti. Gerek Rasim Özdenören'in, gerekse Yusuf Kaplan'ın, Sezai Karakoç üzerindeki Bediüzzaman etkisinden bahsettiklerini nakleden Alkan, bizzat Karakoç'un da kendisine, 'beslendiği iki kaynaktan birisi olarak Bediüzzaman'ı andığını sözlerine ekledi.

Bu noktada Bediüzzaman'ın Türkiye'de fikir üreten herkeste az-çok bir iz bıraktığına dikkat çeken Alkan; Türkiye'nin yetiştirdiği her fikir adamı ve aydında az veya çok Bediüzzaman'ın fikirlerine/izlerine rastlanacağını ifade etti.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...