Bediüzzaman'a Kitap Yazdıran İki Asker

Bediüzzaman'a kitap yazdıran iki asker

Öyle sorular sordular ki, Bediüzzaman'ın bu sorulara verdiği cevaplar iki kitabında büyük bir yer tuttu.

Bediüzzaman'ın her talebesi ayrı bir kıymette, ayrı bir kabiliyette parlayan, Risale-i Nur tarihi okunurken farklı özellikleri ve meziyetleriyle temayüz eden yıldızlardır.

Bazen Bediüzzaman'ın bizzat kendisinin de onlara taktığı 'nurun birinci talebesi' veya 'Santral Sabri' gibi 'özel lakaplardan' anlaşılacağı üzere ayrı ayrı hizmetlerde bulunmuşlardır.

Fakat bunlardan ikisi vardır ki, Risale-i Nur'un neşrine yaptıkları hizmetlerin yanında bir de 'yazılmasına katkılarıyla' tanınırlar.

Sadece katiplik değildir bu 'yazmakla' kastedilen. Hayır, onlar, aynı zamanda eserlerin temasını oluşturan soruların da sahipleridirler.

Hulusi Yahyagil ve Refet Barutçu, Bediüzzaman'ın, Mektubat ve Lem'alar isimli eserlerinin büyük bir kısmının yazılmasına vesile olan sorularıyla ayrı bir öneme sahip olan bu iki kıymetli talebedir.

Bu hafta TV111'de, hukukçu Ahmet Özkılınç ve yazar Metin Karabaşoğlu'nun hazırlayıp sunduğu Bediüzzaman'dan Mektup Var programında, bu iki mümtaz şahsiyetin meziyetleri, Risale-i Nur'un yazılmasına katkıları ve hatıraları yâdedildi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...