Bediüzzaman'ın Yolu Başka Gülen'in Yolu Başkadır!

Bediüzzaman'ın talebesi Mehmet Fırıncı Kriter'e konuştu:

 

"Bediüzzaman'ın yolu başka Gülen'in yolu başkadır!"

Kriter dergisi 'Darbe Girişimi Özel Sayısı'nda 15 Temmuz Destanı'nı konu aldı. Çeşitli yönleriyle 15 Temmuz'da yaşananların analiz edildiği sayıda, Bediüzzaman'ın talebelerinden Mehmet Fırıncı da geçmişten günümüze FETÖ'nün gelişimini ve Fethullah Gülen gerçeğini anlattı. Kendisini 1963'ten beri tanıdığını belirten Fırıncı, fakat Gülen'in asıl yüzünü 1970'lerde gördüğünü ifade etti. FETÖ liderinin 1972'den sonra nur talebeleri ile kendi arasına bir mesafe koyduğunu, aşırı/tuhaf denilebilecek tavırlar sergilediğini vurgulayan Mehmet Fırıncı; o zamandan itibaren kendisinin sürekli "Bediüzzaman Said Nursî'nin yoluyla Fethullah Gülen'in yolu arasındaki farklara" dikkat çektiğini belirtti.

Gülen'in henüz Amerika'ya gittiği günlerde Tempo dergisine verdiği bir mülakatta da bu farkların altını çizdiğini hatırlatan Fırıncı; Gülen'in kendisini 'peygamberlerde bile bulunmayacak bazı özelliklerle' vasıflı gibi gördüğünü, yakın çevresindeki insanların da onu Mehdi veya İsa olarak tarif ettiğini, hatta (hâşâ) Allah'la konuştuğunu anlattıklarını söyledi. Bütün bunların Bediüzzaman Said Nursî'nin, Risale-i Nur'un veya Ehl-i Sünnet mirasının hiçbir yerinde bulunmadığını belirten Fırıncı; son yaşanan olaylarla birlikte Gülen'in sapkın tutumunun iyice açığa çıktığını ifade etti. 

"Akşam Genelkurmay Başkanı’nın başyaverinin savcılıktaki ifadesini gördüm. Çocukluktan beri alıp o insanı yetiştiriyorsun, kaç sene Genelkurmay Başkanlarının yaveri olarak hizmet ediyor ama nihayetinde Genelkurmay Başkanı’nın elini, ayağını bağlıyor. Bu nasıl düşünülebilir, nasıl olabilir? Ben vallahi çıldırıyorum bu hususta. İnsanları, memleketimizi, vatanımızı, milletimizi böyle bir şeyden Allah korusun. Biz Müslümanlar herhangi bir camide vaaz eden bir hocayı Allah rızası için, insanlara din-i İslam’ın hakikatlerini anlatmaya çalışan ve saadet-i ebediyeyi kazanmaları için nasihat eden biri olarak görürüz. Ama ortaya çıkan hadisede artık ne diyeceğimizi şaşırdık. Dehşetli bir terör örgütü ve her şeyi mahveden, maddi manevi bütün varlıklarımızı heder eden bir şey olarak ortaya çıktı."

Geçmişte hem kendisinin hem de bu örgütteki tehlikeyi farkeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyib Erdoğan'ın insanlara derdini anlatmakta zorlandığını belirten Mehmet Fırıncı, yaşananlardaki tek hayır cihetinin "artık insanların Gülen'in gerçek yüzünü görmesi" olduğunu sözlerine ekledi. Konuya dair Ümit Şimşek ve Latif Erdoğan'ın da açıklamalarda bulunduğu "Kriter: Darbe Girişimi Özel Sayısı" birçok nitelikli makaleyle 15 Temmuz'u derinlikli bir analize tâbi tutuyor... 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...