Beş Vakit Kainatın Nabzını Tutmak

Şehr-i Ramazan programında “Namazı Şuayb (a.s.) gibi kılabilmek” konu başlığı altında Hz. Şuayb (a.s.) kıssası müzakere edildi.

Senai Demirci, Kur’an’ın insanlığa şifa olduğunu ifade ederek, insanın bütün yitip gidenlerinin içinde Kur’an’ın sesi ve tesellisinin olduğunu söyledi.

Demirci, Kur’an’daki ayetlerin dikkatli bir şekilde okunması gerektiğini dile getirerek, “İnsan Kur’an’daki bir ayeti okuduğunda bir gurme gibi onun tadını hissetmeli” dedi.

 

Namaz Hayatın Omurgasıdır

Salatın kelime olarak sütun, omurga ve destek anlamlarına geldiğini ifade eden Senai Demirci, “Salat kelime anlamıyla bizi çok bereketli yerlere götürüyor ve asıl o zaman ‘Namaz dinin direğidir’ hadisini idrak edebiliyoruz” dedi.

Omurga ile beden arasındaki ilişkinin namazla hayat arasındaki ilişki ile aynı olduğunu dile getiren Demirci, hayatın namazdan bağımsız düşünülemeyeceğini söyledi.

Demirci, “Namaz insanı aşırılık ve kötülüklerden alıkoyar. Bu da namazın insanı 'insan' kılmasıdır” dedi. Ve namazın hayatımızı kuşattığını, bütün ömrümüzü iki namaz arasında geçirdiğimizi söyledi.

Namaz kılan insanı, okyanus karşısında dalgalara dayanan sörfçülere benzeten Demirci, namaz kılan bir insanın hayatın dalgalanmalarına karşı dayanabileceğini söyledi. Ve "Namaz kılan insan beş vakit kainatın nabzını tutarak vaktini kitaplaştırır” dedi.

 

Haber: Hatice Meryem Akovalı

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...