Biz, Üstadın Asıl Vasiyetini Çiğnedik!

"Biz, Üstadın asıl vasiyetini çiğnedik!"

TV111 ekranlarında her pazartesi izleyicisiyle buluşan Alternatif Bakış'ta bu hafta, yazar Metin Karabaşoğlu ve hukukçu Ömer Faruk Uysal, Şener Boztaş'ın 'Risale-i Nur'un bandrol meselesine dair' sorduğu soruları yanıtladılar.

Bandrol meselesinde gelinen noktanın 'göz göre göre ve göstere göstere düşülen bir durum' olduğunu dile getiren Karabaşoğlu, aslında bugün yaşananların, yeni bir olayın sonucu olmaktan ziyade, zamana yayılmış kötü bir olgunun neticesi olduğunu belirtti. Nur talebesi gruplar arasındaki diyalog sorunlarına vurgu yapan Karabaşoğlu, suhuletle halledilebilecek bir meselenin bu diyalogsuzluk ve Risalelerin bütününe uymayan üslûp sorunu nedeniyle çıkmaza girdiğini ifade etti.

Bediüzzaman'ın, tüm vasiyetlerinden önce, talebelerine bıraktığı ilk mirasın 'kardeşlik' olduğunu söyleyen Karabaşoğlu, bu ilk vasiyete uygun hareket edilmediği için, bugün Nur talebelerinin önünde böylesi girift bir problemin bulunduğunu dile getirdi. Çözümün de yine Risalelerin ders verdiği 'kardeşlik' zemininde diyalogla olabileceğinin altını çizdi.

 

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...