Dolu Dolu Bir Hafta: Bediüzzaman Haftası

Bediüzzaman Said Nursi’nin 58. Vefat yıl dönümü münasebetiyle her yıl olduğu gibi bu yılda pek çok etkinlik düzenleniyor.

23-30 Mart tarihleri arası gerçekleşen Bediüzzaman Haftası bir çok kurum ve kuruluşun katkıları ile dolu dolu geçecek.

 

Barla’da Bir İlk: Bediüzzaman Özel Yayını

Isparta’da Bediüzzaman Evi’nden Regaib Kandili programı ile 22 Mart Perşembe günü başlayacak olan canlı yayın serisi, 23 Mart’ta TV111’in bir ilki gerçekleştirerek Barla’dan canlı yayınlayacağı “Bediüzzaman Özel Yayını” ile devam edecek. 11:00-22:00 saatleri arasında gerçekleşecek olan bu yayına Risale-i Nur eserleri ve Bediüzzaman Said Nursi halkında yapmış oldukları araştırmalarla tanınan pek çok isim konuşmacı olarak katılacak.

Aynı yayın kuşağında TV111 yapımı “Risale-i Nur’un Neşir Tarihçesi” isimli belgesel ilk kez izleyiciyle buluşacak.

 

Birlikte Yaşamak

Bursa Büyükşehir Belediyesi katkıları ile; 22 Mart Perşembe günü saat 14.00’de Uludağ Üniversitesi Prof. Dr Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde yapılacak olan “İttihad-ı İslam” panelinde ; Dr İsmail Benek’in moderatörlüğü ile Dr Senai Demirci ve Harun Serkan Aktaş söz alacak.

 

Bediüzzaman’ın Eğitim Modeli

Üsküdar Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu “Bediüzzaman Said Nursi’yi Anma ve Anlama Programı” 23 Mart Cuma günü saat 14.30’da

Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Av. Mehmet Said Kılıç moderatörlüğünde, Üsküdar Üniversitesi Nermin Tarhan Konferans Salonunda yapılacak. Programda Prof. Dr Faris Kaya, Prof Dr Alpaslan Açıkgenç, Prof Dr Adem Ölmez “Bediüzzaman’ın Eğitim Modeli: İlim ve Din Birlikteliği” konusunu müzakere edecek.

 

Bir Dava Adamını Anmak ve Anlamak

Yazarlar Birliği’nin düzenlemiş olduğu “Anma ve Anlama” paneli; araştırmacı yazar Mustafa Çalışan’ın moderatörlüğünde 24 Mart’ta 14:00-17:00 saatleri arasında TYB İstanbul Şubesi’nde yapılacak. Panelin açış konuşmasında TYB İstanbul Başkanı Mahmut Bıyıklı söz alacak. Panel konuşmaları ise Prof. Dr. Faris Kaya, Prof. Dr. Alpaslan Açıkgenç, Prof. Dr. İshak Özel, Doç. Dr. Ahmet Yıldız tarafından gerçekleştirilecek.

Aynı gün İİKV’de yapılacak olan diğer panel ise İİKV İcra Kurulu Başkanı ve Isparta Milletvekili Said Yüce moderatörlüğünde saat 17:00’de başlayacak. Panelin konuşma bölümünde ise Bediüzzaman’ın talebesi Mehmet Fırıncı, Araştırmacı-Yazar Safa Mürsel söz alacak. Son olarak Dr. Albulvehap Erin “Risale-i Nur’da Varlık ve Mertebeleri” konulu doktora tezinin sunumunu yapacak.

 

“Hayat Vahdet ve İttihadın Neticesidir”

25 Mart’ta ise Risale-i Nur Enstitüsü, Şekercihan Derneği, Enderun Derneği ve Nur Vakfı ortak programı olan Bediüzzaman’ın “Hayat vahdet ve ittihadın neticedir” sözünden yola çıkılarak hazırlanan panel saat 15:30’da Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezinde yapılacak. Kurra Hafız Davut Kızılkaya’nın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayacak olan program, Osman Bostan ve Hakan Yalman’ın açış konuşmaları ile devam edecek. Ardından sinevizyon gösterimi gerçekleştirilecek. Programın panel bölümünde ise Hakan Yalman moderatörlüğünde, Kenan Demirtaş “Birlikte Yaşama Kültürü İçin İhlas Hakikati,” Süleyman Malkoç “Birlikte Yaşama Kültürü İçin Asr-ı Saadet Modeli,” Vehbi Vakkasoğlu ise “Birlikte Yaşama Kültürü için Maksatta İttifak ve Uhuvvet Hakikati” konularını ele alacaklar. Program Ali Oktay’ın ilahi dinletisi ile sona erecek.

Haber: Hatice Meryem Akovalı

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...