Ferguson Olayları Batı'nın İkiyüzlülüğünü Ortaya Çıkardı

Ferguson olayları Batı'nın ikiyüzlülüğünü ortaya çıkardı

Batı, kendi dünyasında yaşanan insan hakları ihlallerini görmezden gelirken, dış dünyada yaşananları ise, şiddeti artıracak kadar abartarak ve acıları körükleyerek ele alıyor.

TV111 ekranlarında her hafta izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında hukukçu Safa Mürsel, Fethi Çağıl'ın Türkiye ve dünya gündemine dair sorularını cevapladı. Amerika'da yaşanan Ferguson olaylarının nasıl bir gözle okunması gerektiğine dair bir soruya cevap veren Mürsel; aslında yaşananların Batı için bir 'duruş sınavı' olduğunu söyledi.

Ortadoğu'da veya dünyanın başka yerlerinde yaşanan acılara ve savaşlara ilgisiz, hatta 'kargaşadan nemalanır' bir tarzda bakan Batı'nın, bu son yaşananlarla birlikte, kendisini de mizana vurmasının vaktinin geldiğini belirten Mürsel; "Batı, dışında kalan dünyayı şiddeti körükleyerek yönetme anlayışını artık bırakmalı!" dedi.

Ferguson olaylarının diğer bir yönüyle Batı'nın ikiyüzlülüğünü de ortaya koyduğunu söyleyen Mürsel, dışındaki dünyada yaşanan insan hakları ihlallerini abartmaya meyyal olan Avrupa ve Amerika'nın, kendi topraklarında yaşanan insan hakları ihlallerine ise sessiz kaldığının, hatta daha büyük suistimallerle bastırmaya çalıştığının altını çizdi.

 

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...