Fransız Profesör Muhakemat'a Nasıl Hayran Oldu?

Fransız profesör Muhakemat'a nasıl hayran oldu?

Muhakemat'ın sadece Unsuru'l-Belagat kısmını okumasıyla Bediüzzaman'a hayran kalan bir Fransız profesörün heyecanı... 

TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Medeniyet Tasavvurları programında Dr. Suat Alkan ve Caner Kutlu, her hafta Batı medeniyeti, İslam medeniyeti ve bu ikisinin ekseninde Bediüzzaman'ın altını çizdiği 'medeniyet değerlerini' analiz ediyorlar. Hayatının büyük bir kısmı Batı'da ve özellikle Fransa'da geçen Dr. Suat Alkan, Kutlu'nun; orada gördükleri, İslam topraklarında yaşadıkları ve Risale-i Nur'da okuduklarına dair yönelttiği soruları yanıtlıyor.

"Batı Aydınlarının Bediüzzaman'la İlgili Tepkileri" başlıklı programda Suat Alkan, yakın zamanda yaşadığı heyecan verici bir hatırasını izleyicilerle paylaştı.

Fransa'da yaşayan bir Türkiyeli öğrencinin Muhakemat'ın 'Unsuru'l-Belagat' kısmını tercüme ettiğini ve bu tercümeyi okuyan profesörünün, heyecan içinde onu arayarak kitap hakkındaki hayretini izhar ettiğini aktaran Alkan, daha bunun gibi pekçok tecrübeyi Avrupa topraklarında yaşadığını aktardı.

Batı medeniyetinin, elindeki bütün teknolojiye rağmen, özde olanı, yani 'hakikati' keşfetme noktasında hâlâ İslam medeniyetine muhtaç ve aç olduğunu dile getiren Alkan, bizlere düşen sorumluluğun ise bunu onlara ulaştırmanın daha zengin yollarını bulmak olduğunu söyledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...