Gelişen Ulaşım ve İletişim İmkanları Barışı Vazgeçilmez Kılıyor

Gelişen ulaşım ve iletişim imkanları barışı vazgeçilmez kılıyor

Barış sürecinin pek farkedilmeyen bir kahramanı da gelişen ulaşım ve iletişim imkanlarıdır.

TV111 ekranlarında her cumartesi izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, dünü ve bugünüyle Barış Süreci'ni masaya yatırdılar.

Gelinen noktada artık Barış Süreci'nin bir 'kaçınılmaz' olduğunu söyleyen Mürsel, bunun en önemli etkeninin diyalog yolunun açılması olduğunu söyledi. Türkiye'de bir dönem Mehmet Ağar'ın da dile getirdiği silah yerine siyaset yaparak Kürt meselesini çözüme kavuşturma hayalinin, artık bir hayalden öte somut bir zemine sahip olduğunun altını çizen Mürsel, bunda AK Parti'nin çözüme 'bütün risklerini alarak' taraftar olmasının büyük katkısı olduğunu belirtti.

Bunun yanısıra, 30-35 yıldır sürdürülen bir silahlı mücadele tecrübesinin de 'bu işin silahla bir yere varmadığını' yaşayarak öğrettiğini vurgulayan Mürsel, siyasetin yolları açıldıkça silahların terkedilmesi kaçınılmazdır tesbitinde bulundu.

Barış Süreci'nin fazla farkedilmeyen bir etkeninin de artan ulaşım ve iletişim imkanları olduğunu belirten Mürsel, hem ulaşımda hem iletişimde kaydedilen gelişmelerin, ülkenin her bir tarafını diğeriyle daha irtibatlı ve daha vazgeçilmez kıldığını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...