Güç Kaybetmek TÜSİAD'ı Gerginleştiriyor

Güç kaybetmek TÜSİAD'ı gerginleştiriyor

Anadolu sermayesinde yaşanan büyük yükseliş, sivil siyasetin bağımsız bir güç olarak 12 yılda kazandığı kuvvet; TÜSİAD gibi siyasî güç isteyen ekonomik yapılanmaları rahatsız ediyor.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in; "TÜSİAD'ın muhatabı cumhurbaşkanı değildir!" açıklamasını ve bu mesele hakkında süren tartışmaları masaya yatırdılar.

TÜSİAD'ın geçmişten günümüze güçlü bir ekonomik damarı temsil ettiğini belirten Mürsel; bu damarın bazen siyasete yön verecek kadar muktedir hale gelebildiğini, hatta 1970'lerde gazete ilanı vererek hükümeti düşürebilecek kadar ileriye gidebildiğini ifade etti. Böylesi bir güce ve muktedirliğe alışmış olan TÜSİAD'ın Türkiye'nin son 12 yılda yaşadığı büyük değişimi kolaylıkla içselleştiremediğini ve zaman zaman eski ayarlarına dönme sinyalleri verdiğini belirten Mürsel; ancak bunu yaparken dahi, şimdiye kadar, dengeleri bozacak bir dil kullanmamayı tercih ettiklerine dikkat çekti.

Ekonomide, Anadolu sermayesinin yükselişinin de TÜSİAD'ın alışmış olduğu dengeleri altüst ettiğini belirten Mürsel; bu durum her ne kadar TÜSİAD'ın içinde yeralan kurumları sarssa da, cumhurbaşkanlığı gibi bir makamı böylesine açıkça karşısına alabilecek bir açıklamanın hem hikmeten hem de siyaseten yanlış olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...