Gücünü Kaybetmek Batı'yı Irkçı Kodlarına Yaklaştırıyor

Gücünü kaybetmek Batı'yı ırkçı kodlarına yaklaştırıyor

Batı, gücünü kaybettikçe, ırkçı kodlarına dönüş yaşıyor. Dünyayı yalnız kendi merkezinde dönecek birşey gibi düşünüyor.

TV111 ekranında her pazartesi izleyicisiyle buluşan Alternatif Bakış programında, araştırmacı-yazar Metin Karabaşoğlu ve hukukçu Ömer Faruk Uysal,  Şener Boztaş'ın 'Avrupa'da yükselen ırkçılık/İslamofobi ve dayandığı kökenler' hakkındaki sorularını yanıtladılar.

Batı'nın 'ırkçılık' anlamında diğer toplumlardan teknolojide olduğu kadar ileride olduğunun altını çizen Uysal; her ne kadar dönem dönem diğer toplumlarda ırkçılık görülse de, faşizmin/nazizmin devlet ideoloji haline geldiği toprakların yine Avrupa toprakları olduğunun altını çizdi.

Bu manada Batı'da ırkçılığın/İslamofobyanın veya buna benzer korkuların yükseldiği dönemlerin aynı zamanda ekonomik/siyasi bir krize yaklaşıldığı dönemler olduğuna dikkat çeken Uysal; bugün de Çin, Endonezya, Hindistan, Türkiye, Kore, Meksika ve Brezilya gibi ülkelerdeki üretimin gelişmesinin Batı'ya küresel oyunları tek başına oynayamayacağını düşündürdüğünü, bunun da bir refleks olarak kendisini ırkçılık/İslamofobya içinde gösterdiğini dile getirdi. Bunun yanısıra şu an Batı'nın büyük bir nüfus kriziyle de karşı karşıya olduğunu belirten Uysal; genç nüfus azalımının ve buna karşılık müslümanlardaki hızlı nüfus artışının onları korkuttuğunu vurguladı.

Öncelikle Avrupa'nın kendi merkezinde okuduğu bir dünya anlayışının yanlış olduğunu belirten Uysal; ancak bu yanlıştan kurtulmakla Batı'nın asıl çok kültürlülüğe açık olabileceğini sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...