Hayatın Anlamını Bulamamak Asabileştirir

Hayatın anlamını bulamamak asabileştirir

Çok başarılı bir iş hayatınız olabilir. Çok üretken olabilirsiniz. Ama su çatlığını bulmamışsa, siz kendinizi yolunda hissetmiyorsanız, bunlar kendinizi gerçekleştirmişsiniz hissini vermez. Hatta sizi biraz da asabileştirebilir.

TV111'de her hafta izleyicisiyle buluşan Kahve Bahane programında bu hafta yazar Markar Esayan, Kübra Nur Duran'ın konuğu oldu. Esayan, hayatını, sorgulayışlarını, mutluluğu buluş öyküsünü ve insanın iç tatminini nasıl sağlayabileceğini dair detayları izleyicilerle paylaştı.

Kendi hayat yolculuğunun da önemli bir kısmının mücadele ve mutsuzluk içinde geçtiğini belirten Esayan; ancak daha sonraları yaşadığı sorgulamalarla taşların yerine oturduğunu ve şimdi kendisini mutlu hissettiğini ifade etti. İnsanın 'anlam arayış' sürecinde yahut da 'insanîleşme sürecinde' ilk olarak, manayı geçmişinde taradığını belirten Esayan; önceleri geçmişe körkütük bağlanarak ve geçmişte olan herşeyi yücelterek yapılan anlam yolculuğunun bir dönem sonra insanı tatmin etmediğini ve yeni anlamlar bulmaya çalışıldığını dile getirdi.

Her hikayenin farklı bir yol izlediğinin de altını çizen Esayan, bazen bu anlam keşfinin hiç olmadığını, bazen çok zor olduğunu, bazen de hemen olduğunu belirtti.

İnsanın kendini gerçekleştirme isteğinin onu anlam arayışına ittiğine de belirten Esayan, modernitenin bunu bireye dayattığını ve bunun da toplumla aranıza koyabilecek bir farkla sağlandığını söyledi. Bunu başaramadıkça yaptığınız hiçbir şeyin tat vermediğini belirten Esayan; su çatlağını bulmamışsa hiçbir yapılanın kendinizi gerçekleştirme hissi vermediğini, hatta asabileştirdiğini dile getirdi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...