Hayvanlar da İnsanlar Gibi Tekrar Diriltilecek mi?

Hayvanlar da insanlar gibi tekrar diriltilecek mi?

"İnsanlar öyle değil. Bedenleri yaratılacak, muhasebesi görülecek, adalet tahakkuk ettikten sonra ruhları da bedenleri de bâki kalacak. Hayvanlardan sadece birkaç istisna var."

Her hafta çarşamba günleri TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan ve Risale metinleri ekseninde dinî kavramları tefekkür eden Kavram Atölyesi'nde bu hafta İlahiyatçı Kenan Demirtaş ve Emine Demirtaş Sirkecioğlu, beka/bâki ve fena/fâni kavramlaştırmaları üzerine analizlerde bulundular. 'Allah'ın Kayyumiyeti' eksenindeki izahların ardından Sirkecioğlu'nun "Cenab-ı Hak varettiği herşeyin varlığını sonsuza dek devam ettirir mi? Özellikle insan gibi bir çeşit ruh sahibi de olan varlıkların bekası nasıl olacak?" şeklindeki sorusu üzerine Demirtaş şunları söyledi:

"Cenab-ı Hak beka verirse bâki kalır. Beka vermezse kalamaz. Hayvanlar, biliyorsunuz, kıyamet günü tekrar diriltilecek, birbirlerine hakları geçmişse haklarını alacak hayvanlar. Ondan sonra bedenleri toprak olup gidecek. Ruhları bâki kalacak. İnsanlar öyle değil. Bedenleri yaratılacak, muhasebesi görülecek, adalet tahakkuk ettikten sonra ruhları da bedenleri de bâki kalacak. Hayvanlardan sadece birkaç istisna var. Salih aleyhisselamın devesi gibi mesela. Kıtmir, yani ashab-ı kehfin yanındaki köpek gibi mesela. Bir de Üzeyir aleyhisselamın eşeği var. Onun gibi şeyler bâki kalacak orada, bedenleriyle beraber..."

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...