Hedef Neden Halk Bankası'ydı?

Hedef neden Halk Bankası'ydı?

Halk Bankası, yakın dönemde, bulunduğu coğrafyada çok önemli görevler ifa ediyor. Büyük para transferleri ve alışverişler Halk Bankası üzerinden gerçekleştiriliyor. Pastadan başkasına pay vermek istemeyen küresel aktörler bu durumdan rahatsızdı.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, birinci yılında '17 ve 25 Aralık sözde yolsuzluk operasyonlarını' ve Türkiye'ye kaybettirdiklerini konuştular.

Operasyonlarda özellikle Halk Bankası'nın çok fazla gündeme getirilmesinin ve yıpratılmaya çalışılmasının bir tesadüf olmadığına dikkat çeken Mürsel; Türkiye'nin Halk Bankası üzerinden İran'la para transferleri gerçekleştirdiğini, hatta Kuzey Irak petrollerinin parasının da Halk Bankası üzerinden aktarılmasının planlandığını, bunun da merkezde İngiltere olmak üzere tüm Batı'yı rahatsız ettiğini ifade etti.

İran'a nükleer araştırmaları sırasında uygulanan ambargonun Türkiye ve İran arasında bir yakınlaşmayı beraberinde getirdiğine dikkat çeken Mürsel; bu yakınlaşmadan rahatsız olan London Bank'ın İran'nın para transferlerine talip olduğunu, ancak Türkiye ve İran'ın London Bank'ı aşarak Halk Bankası üzerinden 80 milyar euroya yakın bir transferi gerçekleştirdiğini, bunun da küresel aktörleri rahatsız ettiğini belirtti.

17 Aralık'ın öncesinde Amerikan Büyükelçisi Ricciardone'nin Avrupa ülkeleri büyükelçilerini toplayarak 'bir imparatorluğun çöküşüne şahitlik edeceklerini' söylediğini ifade eden Mürsel; bunun hemen ardından yaşanan bu operasyonların elbette küresel anlamda daha büyük oyuncuların da bu darbe girişiminin ardında olduğunu hissettirdiğini, bütün bunları görmezden gelmenin ve meselenin sadece yolsuzluk olduğunu söylemenin 'saflık' anlamına gelecek olduğunu sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...