Hz. Cebrail Aslında Ne Demek İstedi?

 

TV111'de her hafta izleyicisiyle buluşan Siyer Okumaları'nda bu hafta Miraç hadisesi işlendi. Miraç içinde yaşanan olaylardan ziyade, Miracın hikmetine vurgu yapılan bu ilk programda, ayrıca, Miraç yolculuğu sırasında yaşanan bazı küçük hadiseler içinde nasıl büyük ve küllî kanunların bulunduğu/bulunabileceği analiz edildi.

Bunlardan özellikle Efendimiz aleyhissalatuvesselamın, Miraç yolculuğuna devam ederken, kendisine içerisinde süt ve şarap bulunan iki kabın sunulduğu ve kendisinin şarap olanı değil, süt olanı seçmesi üzerine Hz. Cebrail aleyhisselamın "Fıtratı seçtin!" demesi hadisesi, içinde barındırdığı derslerle büyük açılımlara vesile oldu.

Şarabın fıtrî/doğal olanın bozulmasını temsil ettiğini, sütün ise safiyetiyle ve duruluğuyla fıtrî olanı temsil ettiğini vurgulayan Metin Karabaşoğlu; bu yönüyle Hz. Cebrail'in "Fıtratı seçtin!" demesinin ümmet-i Muhammed'in ve şeriat-ı Ahmediye'nin 'fıtrat üzere' olacağını ifade ettiğini belirtti.

Şarabın, üzüm suyu çürütelerek, yani insan eliyle fıtratı bozularak elde edilen zararlı bir içecek olduğuna dikkat çeken Karabaşoğlu; sütün ise saf bir şekilde, elde edildiği anda tüketilebilecek kadar faydalı bir içecek olarak doğada bulunduğunu hatırlattı.

Bugün Batı medeniyeti suretiyle karşımıza çıkan, aslında küfür medeniyeti namını taşıyan tüm bâtıl ekollerin şarabı bayraklaştırdığına da dikkat çeken Karabaşoğlu; buna karşılık sütün ve özellikle anne sütünün bizim dünyamızda ifade ettiği masumiyeti ve saflığı düşündüğümüzde Miraçta yaşanan bu hadisenin hiç de küçümsenecek bir olay olmadığının anlaşıldığını sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...