İçtihadın Siyasete Alet Edilmeye Çalışılması Kabul Edilemez

Makine-i Ahval programında konuşan Metin Karabaşoğlu, seçim zamanlarında siyaset propagandası ile zihinlerin manipüle edildiğini ifade ederek, “Bazı gruplar içlerinde birtakım kararlar alıyor ve diğer kişilere de bunun bir içtihad olduğunu söyleyip buna uymanın münasip olduğunu dile getiriyorlar” dedi. Ve bu tarz durumlarda içtihadın suistimal edildiğini dile getirdi.

İçtihadın En Önemli Engeli Siyasi Taraftarlıktır

“Bediüzzaman’a göre bu zamanda içtihadın en önemli manileri, siyaset tarafgirliği ve siyasetin getirdiği kirli propagandaların yol açtığı zihnî ve ahlakî bozulmalardır” diyen Metin Karabaşoğlu, böyle bir durumda içtihadın bir siyaset meselesi olarak takdim edilmesinin Risale-i Nur ölçüleriyle izahının mümkün olmadığını söyledi.

Risale-i Nur’daki belli kelime ve kavramların belli amaçlar için kötüye kullanıldığını ifade eden Karabaşoğlu, içtihadın asırlar boyunca hangi anlamlarda kullanıldığı belliyken bugün siyasete alet edilemeye çalışılmasının kabul edilebilir bir şey olmadığını söyleyerek “şu veya bu partiye oy verilmesi durumunun içtihad ile açıklanmaya çalışılması utanç verici” dedi.

 

Haber: Hatice Meryem AKOVALI

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...