İmanın Şartları Ayrılmaz Bir Bütündür

Bir Niyet Bir Tasavvur programında Amene'r-Rasulu ve Meyve Risalesi'nin 9. Meselesindeki hakikatler ışığında Allah’a imanın rükünleri konuşuldu.

Melahat Güler, ahir zaman ümmetinin dehşetli soru ve sorunlarının olduğunu ifade ederek, “Bazı insanlardan 'Allah’a inanıyorum, fakat bir peygambere ihtiyaç duymuyorum' ya da 'Meleklere inanmıyorum' gibi cümleler duyabiliyoruz” dedi.

Güler, Allah’a inanıyorsak imanın bütün şartlarını kabul etmemiz gerektiğini ve başımıza gelen tüm hadiselerde de kadere pay vermemiz gerektiğini dile getirerek, imanın şartlarının birbirinden ayrılmayan bir bütünü oluşturduklarını söyledi.

İmanın Şartlarından Birini Kabul Etmeyen İnsan Küfre Düşebilir

İmanın rükünlerinin her birinin birer kısmı oluşturduklarını ifade eden Nurender Kuşaslan, kısımların bir araya gelmesi ile bütünün oluşabileceğini söyledi. Ve imanın rükünlerinden birini inkar edenin küfre düşme ihtimalinin olduğunu vurguladı.

Kuşaslan, imanın altı esasının kabul edilmesi neticesinde hakiki bir imana ulaşılacağını, bu esaslardan birinin kabulünde dahi sıkıntı yaşanıyorsa iman etmiş olunmayacağını söyledi.

Yokluğu kabul etmenin çok daha zor olduğunu ve bu durumun insanın hayatındaki yaşam enerjisini tüketebilecek bir şey olduğunu söyleyen Melahat Güler ise varlığı kabul etmenin hayatı anlamlı kılıp kolaylaştırdığını ifade etti.

 

Haber: Hatice Meryem AKOVALI

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...