İnebolu Kültür Evi'nin açılışı canlı yayınla TV111'de!

TV111 İnebolu'da gerçekleşecek olan Bediüzzaman Kültür Evi'nin açılış törenini 8 Aralık 2017 cuma günü 14:30'dan itibaren canlı yayınla izleyicilere ulaştıracak.

Bediüzzaman’ın talebelerinden Mehmet Fırıncı, Isparta milletvekili ve İİKV İcra Kurulu Başkanı Said Yüce, Kastamonu Valisi Yaşar Karadeniz, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, Süleyman Demirel Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İshak Özgel ve Kastamonu milletvekillerinin de iştirak edeceği açılış töreninde, TV111 tarafından hazırlanan ve Bediüzzaman'ın Kastamonu hayatının anlatıldığı Kuzey İstasyonu belgeseli de ilk kez izleyicilerle buluşacak.

Açılış programının normal akışı yanısıra Kültür Evi'nden görüntüler, konuklarla röportajlar ve daha fazlası TV111 ekranında sizlerce olacak.

İnebolu Kültür Evi, Risale-i Nur'un neşrinde ve yayılmasında büyük hizmetleri geçmiş İnebolu kahramanlarının hatıralarının yaşatılması açısından önemli anlamlar içeriyor. 

Antalya Belediyesi ile İstanbul İlim ve Kültür Vakfının katkılarıyla düzenlenen Kültür Evi, İnebolu kahramanlarının önde gelen isimlerinden Ahmet Nazif Çelebi’ye ait olan ve bir dönem neşir merkez olarak işlev gören evin düzenlenmesiyle bugünkü halini aldı.

Ahmet Nazif Çelebi ve oğlu Selâhaddin Çelebi, İstanbul’dan satın alarak getirdikleri teksir makinesi ile neşriyat hizmetine büyük bir ivme kazandırmışlar ve bu ev, İnebolu kahramanlarının bir Risale neşir merkezi halini almıştı. Şimdi hatıraları İnebolu Kültür Evi vasıtasıyla bir miras olarak geleceğe aktarılacak.

Bu önemli açılışı canlı bir şekilde takip edebilmek için 14:30'dan itibaren tv111.com.tr'de olmayı unutmayın.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...