IŞİD Zihniyetinin 'Aramızda Kur'an hükmetsin!' Oyunu

IŞİD zihniyetinin "Aramızda Kur'an hükmetsin!" oyunu

"Amaç; Kur'an'ın hükmetmesi değil, Kur'an üzerine tek geçerli yorumun kendilerininki olması."

Her pazartesi, TV111'de yayınlanan Alternatif Bakış programında yazar Metin Karabaşoğlu, din asabiyetinin kullandığı argümanların geçmişten bugüne değişmediğini, hep 'kendinden bâtıl murad edilen hak sözler' arkasından işlerini yürütmeye çalıştıklarını ifade etti.

Bugün IŞİD'in de, geçmişte Hariciliğin de sûreten hak gibi görünen, fakat hakikati kuşatamayan argümanlarla insanların zihinlerini bulandırmaya çalıştıklarını aktaran Karabaşoğlu; Hz. Ali'nin Sıffin'de, Hakem Olayı sonrasında Haricilerle yaşadıkları diyaloglardan da örnekler verdi. Normalde, harbin başında, Hz. Ali taraftarı gibi görünen bu grubun, daha sonra Hz. Ali'yi küfre girmekle suçlayacak kadar ileri gittiğini belirtti.

Görünüşte çok haklı gibi görünen; "Aramızda Kur'an hükmetsin!" ifadesine sığındıklarını söyleyen bu grubun, Hz. Ali'nin; "Bu bir kitaptır, aramızda nasıl hükmetsin?" itirazına rağmen iddialarından vazgeçmediklerini, bunu yaparken de asıl amaçlarının 'kendi yorumlarını Kur'anlaştırarak' ve kendilerini 'Kur'an'ı yorumlamaya tek otorite göstererek' üste çıkma çabası olduğunu ifade etti.

Bugün, IŞİD zihniyetinin de, aynı çaba içerisinde, Kur'an'a dair yorumlarını 'tek geçerli yorum' gibi göstermeye çalışarak, farklı anlayışların tamamını tekfir etmekte olduğunun altını çizdi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...