İşkence Açıklaması Obama'ya Kurulan Bir Tuzak mı?

İşkence açıklaması Obama'ya kurulan bir tuzak mı?

Yıllardır yapılan işkencelerin bugün dile getirilmesi, aynı zamanda dile getirildiği dönemdeki iktidarı yıpratmaya yönelik bir amaç güttüğünü de gösteriyor olabilir. Obama yönetimi zaten polis şiddeti konusunda ağır eleştiri altında. Bir de bunlar eklenince seçimlerde şansı giderek azalıyor.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, geçtiğimiz günlerin de tartışma konusu olan 'CIA'in tutuklulara uyguladığı işkenceleri' ele aldılar.

İşkence itirafının şu günlerde yapılmasının da manidar olduğuna dikkat çeken Mürsel; Amerika'da yaklaşan başkanlık seçimlerinin öncesinde Cumhuriyetçilerin tekrar başa gelebilmek için Demokratları böylesi haberlerle yıpratmaya çalıştıklarına dikkat çekti. Obama ve Demokratların, Cumhuriyetçilere nisbeten, şiddete daha az prim veren siyasiler olduğuna dikkat çeken Mürsel; Cumhuriyetçilerin ise iktidarda bulundukları dönemde yaptıkları işgallerle bizzat bugün yaşanan acıların kurgucuları olduğunu dile getirdi.

Şu an yapılan ön seçimlerde de takip edilen bu siyasetin meyvelerinin alındığında vurgu yapan ve Demokratların kan kaybettiğine dikkat çeken Mürsel; Obama'nın polis cinayetleri ve böylesi işkence açıklamalarıyla adım adım kamuoyu nezdindeki itibarı eritilerek önümüzdeki seçimlerde Cumhuriyetçilerin büyük bir zafer beklentisi içine girdiklerinin altını önemle çizdi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...