İslamoğlu, Bütün Bir İslam Geleneğini Töhmet Altında Bırakıyor!

İslamoğlu, bütün bir İslam geleneğini töhmet altında bırakıyor!

'Mahviyet ayağı' ifadesiyle suçlanan sadece Bediüzzaman veya Mevlana değil, ümmetin dilinde böyle isimlerle şöhret bulmuş bütün âlimler ve aslında topyekün bir İslam geleneği iftiraya uğramış durumda.

TV111 ekranlarında her cumartesi izleyiciyle buluşan Haftanın Yorumu programında Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, Mustafa İslamoğlu'nun Bediüzzaman Said Nursî ve Mevlana Celaleddin-i Rumî hakkındaki tezyif edici sözlerini de masaya yatırdılar.

İslamoğlu'nun bu sözleri sarfetmekle kendi çizgisinden uzaklaştığını ve kendisine yönelik hüsnüzannı kırdığını belirten Mürsel; görünürde sadece iki İslam âliminin ismi geçse de, bu sözlerin arkasında bütün bir İslam geleneğine yönelik aşağılayıcı bir dil olduğunu ifade etti.

Böylesi bir çıkarımın Risale-i Nur'u veya Mesnevi'yi 'rekabet damarıyla' okumanın bir neticesi olduğunu dile getiren Mürsel, Risale-i Nurların veya Mevlana'nın Mesnevi'sinin ümmetin genelinden gördüğü teveccühün bile İslamoğlu'nu yalanlamaya yeteceği belirtti.

İnsanlığın ve özelde ümmetin böylesine hüsn-ü kabulle sinesine bastığı, "Siz, bizdensiniz!" dediği eserler ve âlimler hakkında böylesi bir dilin, eğer tashih edilmezse, asıl İslamoğlu'nun fikrî dünyasındaki sorunlara karine olacağını vurgulayan Mürsel, temennilerinin İslamoğlu'nun kamuoyu önünde hatasını beyan etmesi olduğunu ifade etti.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...