Kalabalık Ailede Büyümek Yazarlığı Tetikler mi?

Kalabalık ailede büyümek yazarlığı tetikler mi?

"Ben biraz içekapanık bir çocuktum. Kalabalık bir aile. Kalabalık bir ailede büyüyen çocukların çoğu, biraz da mizaçları elverişliyse eğer, çok sentimental büyürler. Yani içdünyaları gelişir."

TV111'de her hafta izleyicisiyle buluşan Kahve Bahane programında yazar Sadık Yalsızuçanlar, Kübra Nur Duran'ın konuğu oldu. Sinemaya, sanata ve yazarlığa dair pekçok şeyin konuşulduğu programda Yalsızuçanlar; çocukluğuna, çocukluğundaki Malatya'ya ve bu çocukluğun onun yazarlığındaki etkilerine dair de birçok anısını paylaştı.

Özellikle çok çocuklu ailelerde, eğer çocukların da mizacı buna yatkınsa, düşgücünün daha gelişkin olduğuna dikkat çeken Yalsızuçanlar; kendi çocukluğunda da bu kalabalık aile yapısının içekapanmasında etkili olduğunu ifade etti.

Yazarlığın en çok beslendiği şeylerden birisinin böylesi bir içekapanma ve düşgücü olduğunu belirten Yalsızuçanlar, en meşhur yazarların hayatları da gözden geçirildiğinde benzeri bir 'içekapanış' veya 'kendisiyle kalış' öyküsünün hayatlarında saklı olduğunun görüleceğini vurguladı.

Çocukluğunu geçirdiği Malatya'da böylesi bir dünyayı hem babasının sinemacılık yapmasıyla hem de kalabalık bir ailede büyümekle yakaladığını belirten Yalsızuçanlar; yazarlığında ve sinemaya merakında bu etkenin altını çizmeden geçemeyeceğini sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...