Karakoç, Beş Saat Boyunca Bediüzzaman'ı Anlattı

Karakoç, beş saat boyunca Bediüzzaman'ı anlattı

Tam beş saat boyunca Bediüzzaman'ı anlatabilmek, büyük bir Bediüzzaman ve Risale-i Nur mesaisini gerektirir.

TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Medeniyet Tasavvurları programında Dr. Suat Alkan ve Caner Kutlu, her hafta Batı medeniyeti, İslam medeniyeti ve bu ikisinin ekseninde Bediüzzaman'ın altını çizdiği 'medeniyet değerlerini' analiz ediyorlar. Hayatının büyük bir kısmı Batı'da geçen Dr. Suat Alkan; her hafta, orada gördükleri, İslam topraklarında yaşadıkları ve Risale-i Nur'da okuduklarına dair Kutlu'nun kendisine yönelttiği soruları yanıtlıyor.

'Bediüzzaman'ın bu topraklarda yetişen aydınlar üzerindeki etkileri' konulu bu haftaki programda, Kutlu'nun; 'Sezai Karakoç üzerinde Bediüzzaman'ın etkisi' üzerine bir sorusuna cevaben Alkan ilgi çekici bir anekdot aktardı.

Sezai Karakoç'un Yüce Diriliş Partisi toplantısında, Şehzadebaşı'ndaki bürosunda, 1992 senesinde, "Batı medeniyetinin patenti bizdedir!" dediğini; dinleyen elli kişinin içinde olan Mehmet Yeleğen'in ise "Bediüzzaman, Batı medeniyeti ile bizim medeniyetimizin temel değerlerinin farklı olduğunu söylüyor..." demesi ve itirazı üzerine beş saate yakın bir süre Sezai Karakoç'un Bediüzzaman'ı anlattığı nakletti.

Beş saat boyunca, kesintisiz, Bediüzzaman'ı anlatabilecek bir kişideki bilginin ancak derin okumalar ve analizlerle sahip olunabilecek bir bilgi olduğunun altını çizen Alkan; bu olayın da Karakoç'un Bediüzzaman'a dair malumatının ne denli derin olduğuna bir delil oluşturduğunu ifade etti. Kendisinin sonraki senelerde bu konuşmanın kaydına ulaşmak için çok çaba sarfettiğini de anlatan Alkan; maalesef  kayda ulaşmayı başaramadığını sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...