KCK Operasyonları Anlaşılmadan Bank Asya'da Yaşananlar Anlaşılmaz

KCK operasyonları anlaşılmadan Bank Asya'da yaşananlar anlaşılmaz

KCK operasyonları ile başlayan süreç, hükümet-cemaat gerilimi açısından çok hayra alamet şeylerden haber vermiyordu.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, TMSF'nin Bank Asya'nın yönetimine elkoyuşunu ve bu noktaya gelinmesinde pay sahibi olan tarihçeyi konuştular.

Programın başından itibaren bu noktanın altını çizen Mürsel; Bank Asya olayının müstakil bir olay gibi ele alınmasının yeterli veriyi sağlayamayacağını, 7 Şubat MİT krizi ve KCK tutuklamalarından itibaren emareleri görülmeye başlayan hükümet-cemaat geriliminin bilinmesiyle ancak bugünlerin anlaşılabileceğini ifade etti. Özellikle KCK tutuklamalarının yapısı ve medyada yeralışı itibariyle çok provokatif ve algıya yönelik mesaflar içerdiğini belirten Mürsel; KCK operasyonunun ardındaki niyet anlaşılmadan bugün gelinen noktayı da anlamanın zor olduğunu dile getirdi:

"O günlerde KCK operasyonları yapılmıştı. Gerçekten çok provotatif bir sorgulama, gözaltına alma işlemleri yapıldı. İnsanları kelepçeleyerek, çift sıraya sokarak... O toplumun seçtiği, mahallî idarelerde seçtiği insanları... Suçu vardır veya yoktur. Kitleler halinde, toplumun önünde teşhir ederek gözaltına alma, bir hukukî operasyon başlatma, bence, ne kadar gerekliliği olsa bile, oradaki insanları provoke edecek, seçtiği insanların itilip kakılması anlamına gelecek çok yanlış bir algı operasyonuna dönüştü. Ve ben 2012'lerden bu yana Kürt hareketinin büyük ivme almasında bu tür istiskallerin, yanlış hareketlerin de önemli katkısı olduğuna şahsen inanıyorum...."

Bir yandan barış süreci başlatılmaya çalışılırken bir yandan böylesi olaylar yaşanmasının hükümet ve hükümet içinde başka yapılar arasında bir uyumsuzluk olduğunu gösterdiğini belirten Mürsel; Bank Asya olayının ancak bunun bir izdüşümü olabileceğini sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...