Kim Bu Muarrif Adam?

 

TV111'de her hafta izleyicisiyle buluşan Holografik Bakış, Üçüncü Söz okumalarına devam ediyor. Bu hafta temsilî hikayecikteki 'yol ayrımını' ve 'yol ayrımında duran adamı' tefekkür eden ikili, mezkûr 'muarrif adamın' kim olabileceği üzerine de analizlerde bulundular.

Tercan, daha çok muarrif adamın mahiyetine ve öğreticiliğinin karakter özelliklerine dikkat çekerken, Şahin ise bu adamın enfüste ve afâkta karşılık geldiği şeylere/kişilere dikkat çekti.

Tercan'ın, muarrif adamın bilişinin bir 'tahmin' veya 'taklidî bir biliş' mesabesinde olmadığını, yolun her aşamasından ve nihayetinden emin olarak konuştuğunu vurgularken; Şahin de böylesi bir eminliğin, ancak yolu yaratanın, uyarıcının kalbine/fıtratına koyabileceği bir biliş olabileceğine vurgu yaptı. Bu perspektiften bakılırsa, böylesine yoldan haberdar/emin bir bilişin insanlarda vicdana, insanlıkta ise peygamberlere tekabül ettiğini belirten Şahin; Üçüncü Söz'deki muarrif adam sembolizmi arkasında hem vicdana hem de nübüvvet deliline bir gönderme olduğunu sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...