Koalisyon Güçleri IŞİD'i Gerçekten Bitirmek İstiyor mu?

 

Hukukçu Safa Mürsel'in ve Fethi Çağıl'ın yorumlarıyla günü ve gündemi ele aldığı Haftanın Yorumu'nda, bu hafta, Rusya'nın Suriye'ye müdahalesi ve bu müdahalenin ilerleyen dönemde görülecek sonuçları üzerine konuşuldu.

Rusya'nın müdahalesinin IŞİD'le mücadele esnasında koalisyon güçlerinin yeterli etkinliği gösteremeyişle de ilgili olduğunu belirten Mürsel; IŞİD'e karşı yapılan gönülsüz saldırıların ve uzayan çözümsüzlüğün, bölge ülkelerinde koalisyon güçlerinin IŞİD'i bitirmek istemediği, yeterli etkinlikte saldırmadığı ve bu nedenle Rusya'nın gelmesi gerektiği yönünde bir noktaya kayma gerçekleştirdiğini dile getirdi.

Esed rejiminden sonra Irak hükümetinin de Rusya'nın bölgeye müdahalesini olumlu bulduğunu belirten Mürsel; bu durumun Ortadoğu haritasının değişmekte olduğuna bir delil oluşturduğunu söyledi. Koalisyon güçlerinin de IŞİD'e yönelik mücadelesinde ne kadar ciddi olduğunun tartışılması gerektiğini belirten Mürsel; yaşananların daha büyük bir kırılmanın parçası olabileceğini sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...