Koalisyon Kuramamak İyi mi, Yoksa Kötü mü?

Koalisyon kuramamak iyi mi, yoksa kötü mü?

"7 Haziran'dan bugüne yaşadığımız süreç, bize, Türkiye için koalisyonla yönetilmek şıkkının neden yanlış olduğunu da hatırlattı."

TV111'de, yeni sezonun ilk programını geçtiğimiz pazartesi gerçekleştiren Alternatif Bakış, 7 Haziran seçimlerini ve o günden bugüne değişen şartları masaya yatırdı. Programın hemen başlarında 'koalisyon kurulamayışını nasıl değerlendirmek gerektiği' üzerine Şener Boztaş'ın sorusuna muhatap olan hukukçu Ömer Faruk Uysal; aslında koalisyon kurulamayışının genel kanaatin aksine 'olumsuz' değil, 'olumlu' yönde öğreticilik içerdiğine dikkatleri çekti.

Türkiye'nin jeopolitik ve siyasi konumunun koalisyonla yönetilmeye hiç de müsait olmadığını belirten Uysal; geçmişten günümüze koalisyon dönemleri analiz edildiğinde karşımıza çıkan tablonun hiç de iç açıcı olmadığını, yani bize tam da bunu söylediğini dile getirdi.

Ekonomik darboğazların, sosyal gerilimlerin, kargaşaların, haksızlıkların, yolsuzlukların hep koalisyon dönemlerinde yaşandığına dikkat çeken Uysal; yaşadığımız süreçte de, daha koalisyon kurmadan koalisyon ile yönetilirsek nasıl bir karmaşanın ve dengesizliğin bizi beklediğini gördüğümüzü dile getirdi. AK Parti iktidarından başka iktidar görmemiş (dolayısıyla koalisyon görmemiş) genç seçmen için bunun özellikle değerli bir tecrübe olduğuna dikkat çeken Uysal, Türkiye'de siyasal düzenin koalisyonları başarılı ve uzun ömürlü kılmaya engel olduğunu da sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...