Kur’an Cismani Dirilişi Açıkça İfade Ediyor

Kenan Demirtaş ve Emine Demirtaş Sirkecioğlu’nun birlikte hazırlayıp sundukları Kavram Atölyesi programında, bu hafta, "Öldükten sonra cismani diriliş var mıdır?" ve "Öldükten sonra bu dünyadaki bedenimizle mi dirileceğiz?" sorularına Kur’an, Sünnet ve Risale-i Nur ışığında cevap verildi.

 

Bütün Mezhepler Cismani Dirilişi Kabul Ediyor

Cismani dirilişi Kuran’ın çok açık bir şekilde anlattığını ve bütün mezheplerin de bunu kabul ettiklerini ifade eden Kenan Demirtaş, “Cismani diriliş noktasında İslam alimleri arasında ihtilaf yoktur. İslam dünyasının güneşi diye tabir edilen iki unsur vardır. Bunlardan biri Allah’a iman diğeri de ahirete imandır” dedi.

 

Haşrin Varlığına İnanmak İçin Tüm Detaylarını Bilmek Gerekmiyor

Cenab-ı Hakk’ın her bahar mevsiminde bütün kainatı nasıl diriltiyorsa insanları da haşir günü öyle dirilteceğini ifade eden Kenan Demirtaş, “Risale-i Nur’da geçen bir örnek var. Mesela: Bir elmayı alıyoruz, yiyoruz, tadı-tuzu bir önceki seneninkiyle aynı oluyor. Bediüzzaman 'Eğer elmanın ruhu olsaydı bir sene öncekinin tıpatıp aynısı olacaktı' diyor” dedi.

Demirtaş elmanın ruhu olmadığı için misli ile tekrar hayat bulduğunu ifade ederek “İnsanın ruhu var ve ahirette dirildiğinde de bu dünyadaki bedeniyle tıpatıp aynı olacak. Elma gibi basit bir meyveyi Allah unutmuyor, onu tekrar diriltiyorsa, insan gibi kainatın içinde en kıymetli varlığı neden unutsun ve onu neden diriltmesin?” diye konuştu.

 

Haber:  Hatice Meryem AKOVALI

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...