Kürtlerin PKK'dan Sıtkı Sıyrıldı

Türkiye gündemi HDP'li vekillerin tutuklanmasını tartışırken TV111 de Alternatif Bakış programıyla tutuklamaları, HDP-PKK ilişkisini ve tüm bunların halka yansımalarını masaya yatırdı.

Hukukçu Ömer Faruk Uysal, özellikle bölge halkının HDP-PKK ikilisinden çok zarar gördüğünü, bölgeye yapılan operasyon ve tutuklamalara destek verdiğini vurguladı. 

Özellikle doğu-güneydoğu halkının çözüm sürecine verdiği desteği şuan yapılan operasyon ve tutuklamalar için de devam ettirdiğini ifade etti. HDP ve PKK'nın bölge halkına çok büyük zarar verdiğini vurgulayan Uysal, ''PKK ve HDP birlikte kaşındılar. Yani devlet otoritesini, devleti, hukuku hiçe saydılar. Ya kendisinin destekleyen ve asla güvenmemeleri gereken Batı'ya, Amerika'ya güvenerek meydan okudular. Cinayetler işlediler ve sadece Türkiye ve Türklere değil en fazla Kürtlere çok büyük zararlar verdiler.'' dedi.

Bölge halkının yoğun bir şiddete maruz kaldığını belirten Uysal, hükümetin yeniden Kürt vatandaşı muhatap alarak demokrasi, özgürlük, insan hakları konusunda açılımlara devam etmesi gerektiğini belirtti.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...