Mehmet Ali Büyükkara Şehr-i Ramazan'da 'Kolaylaştırın zorlaştırmayın!' hadisini anlatacak

İmamet Mücadelesi ve Haşimoğulları,İmamiye Şiası'na Göre Önemli Tarih, Gün ve Geceler, İhvan'dan Cüheyman'a Suudî Arabistan ve Vehabilik kitaplarının yazarı, mezhepler tarihi uzmanı, yazar Prof. Dr. Mehmet Ali Büyükkara Ramazan'ın 21. gününde (16 Haziran) Şehr-i Ramazan'ın konuğu olacak.

İkram Arslan'ın sunduğu, yazar Metin Karabaşoğlu'nun ise daimî konuk olarak katıldığı Şehr-i Ramazan, Ramazan boyunca 19:30'da, tv111.com.tr'de yayınlanıyor. TV111'in facebook (/yuzonbirtv) ve periscope (tvyuzonbir) hesaplarından da canlı olarak takip edilebilecek olan programın güne özel başlığı ise 'Kolaylaştırın, zorlaştırmayın!' hakikati. Bu hadis-i şeriften ahirzamanda ders alınması gerekenler ve dinî hizmetlerde gözetilmesi gereken denge bugünkü Şehr-i Ramazan'ın ana temalarını oluşturacak.

 

Mehmet Ali Büyükkara kimdir?

Mezhepler tarihi araştırmacısı Mehmet Ali Büyükkara 1967 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İmam-hatip kökenli olan Büyükkara, 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni bitirdi. Kısa bir süre din kültürü öğretmenliği yaptı. 1993'te Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Hadis Bilim Dalında yüksek lisansını tamamladı.

Ekim 1993'te Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesine 'İslam Mezhepleri Tarihi araştırma görevlisi' olarak atandı. Bir süre eğitim için İngiltere'de bulundu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde 2000 yılında doçent unvanı alan Büyükkara, aynı fakültede öğretim üyeliği, Temel İslamî Bilimler Bölüm Başkanlığı, dekan yardımcılığı, yönetim kurulu üyeliği gibi görevlerde de bulundu. Birçok yayımlanmış bilimsel makalesi bulunan Büyükkara ayrıca alanıyla ilgili birçok eserin de müellifidir.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...