Mehmet Kiraz İşini İyi Yaptığı İçin Şehit Edildi

Mehmet Kiraz işini iyi yaptığı için şehit edildi

"Özetle; savcı bence imam-hatipli olduğu için öldürülmedi. İşini iyi yapan bir hukuk adamı olduğu için öldürüldü."

Her pazartesi TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Alternatif Bakış programında bu hafta yazar Metin Karabaşoğlu, hukukçu Ömer Faruk Uysal ve Şener Boztaş, Türkiye'de yaşanan DHKP-C terörünü, Yemen'deki karışıklıkları ve küresel zeminde artan İslam içi mezhep çatışmalarının kaynağını konuştular.

Şener Boztaş'ın; 'DHKP-C terör örgütünün menfur saldırısının nasıl okunması gerektiği'ne dair sorusu üzerine Karabaşoğlu; merhum savcının katlinden hemen sonra özellikle sosyalmedya üzerinden bu saldırıya dair yapılan paylaşımların da yanlış bir eksene oturduğunu ifade etti.

Bu paylaşımlarda merhum savcı Mehmet Kiraz'ın imam-hatipli ve namazlı-abdestli oluşuna büyük vurgu yapıldığına dikkat çeken Karabaşoğlu; fakat terör eyleminin niteliğine baktığımızda bu eylemin savcının böylesi özelliklerinden dolayı değil, üzerine aldığı görevin sorumluluklarını hakkıyla yerine getirmesinin neticesi olarak işlendiğinin anlaşıldığını dile getirdi. Karabaşoğlu açıklamasının devamında cinayetin arkaplanına dair de şunları söyledi:

"Bir savcıyı asıl değerli kılan hukukun adamı olması, suçun üzerine gitmesi ve suçluyu korumamasıdır. Ki bu noktada da savcılık mesleğinin hakkını veren bir savcı portresi vardı karışımızda. Yani bu kişiyi imam-hatipli olduğu için öldürmedi o iki katil. Namaz kılıyor olduğu için de öldürmediler. Umreye gittiği için de öldürmediler.

Eğer mesele iddia ettikleri gibi 15 yaşındaki çocuğun katilinin peşine düşmekse, izah edilmez bir tablo var ortada. Meselenin üzerini örtmüş insanlarla uğraşmıyorsunuz da, sorumlular kim bunun ortaya çıkması noktasında çaba göstermiş olan savcıya şiddetinizi yöneltiyorsunuz. Bu da manidar. Kimbilir savcının elindeki bilgilerle arkaplanda ne tür şeylere ulaşılacaktı! (...) Özetle; savcı bence imam-hatipli olduğu için öldürülmedi. İşini iyi yapan bir hukuk adamı olduğu için öldürüldü."  

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...