Menderes Türel Bediüzzaman Kültür Evi'nin açılışında konuştu

"Bu hizmete katkı koymak benim taşıdığım en büyük miraslardan bir tanesidir."

 

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel: "Dünya insanları bugün Üstadın risalelerini okuyarak bunları idrak edebilseydi ve bunları yaşayıp yaşatabilseydi bu sıkıntıların hiçbirisini yaşamıyor olacaktık."

 

İnebolu'da bir dönem Risale-i Nur neşir hizmetlerine evsahipliği yapan Ahmet Nazif Çelebi ve oğlu Selahaddin Çelebi'nin teksir makinesiyle Risale-i Nur'u çoğaltmaya başladıkları ev yeniden Risale-i Nur hizmetine kazandırıldı. Uzun zamandır kullanılmayan ev, Antalya Belediyesi ve İstanbul İlim ve Kültür Vakfı'nın işbirliği ile müze ve kültür evine dönüştürülerek 8 Aralık Cuma günü dualarla hizmete açıldı.

Açılış programına katılan Prof. Dr. İshak Özgel, Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri'nin talebelerinden Mehmet Nuri Güleç (Fırıncı ağabey), Gültekin Sarıoğlu, İİKV İcra Kurulu Başkanı ve Isparta Milletvekili Said Yüce, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Kastamonu Milletvekili Metin Çelik ve Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kültür evinin önemini anlatır birer konuşma yaptılar.

 

Menderes Türel'in konuşması sırasında duygulu anlar yaşandı

Konuşması sırasında duygulu anlar da yaşayan Antalya Belediye Başkanı Menderes Türel, "Bu hizmete katkıda bulunmak, benim taşıdığım en büyük miraslardan bir tanesidir” diyerek merhum babası Suphi Türel'in Bediüzzaman ile olan hukukuna atıf yaptı. Risale-i Nur'un mahiyetinin gerçek anlamda idrak edilmesinin bugün dünyanın yaşadığı problemlere de deva olacağını ifade eden Türel, kültür evinin önemli hizmetlere vesile olmasını diledi.

 

"Risale-i Nur malum örgüt tarafından istismar edildi"

Son senelerde yaşanılan hadiselere bakıldığında Risale-i Nur'un FETÖ tarafından istismar edildiğinin anlaşıldığını belirten Türel, ancak Bediüzzaman'ın gerçek talebelerinin, ondan aldıkları manevî miras ve sorumluluk üzere siyasete karışmaktan uzak durup ilim-irfan hizmetleriyle uğraştıklarını ifade etti. Konuşmasını "Bu manevi mirası yaşatmak, buna bir nebze hizmette bulunmak benim için de şeref olmuştur..." diyerek devam ettiren Türel, kültür evini açmaktan daha önemli olanın orayı ziyaretçisiz bırakmamak olduğunu sözlerine ekledi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...