Mesele Put Kırmak Değil İbrahim Olabilmek

Yazar Metin Karabaşoğlu Tv111’de tekfircilerin sıkça başvurduğu tağut söylemini eleştirdi. Karabaşoğlu ayetleri kendi anladıklarıyla değerlendiren tekfircilerin Kur’an’daki bir kavramı tağut olarak resmedip kendilerini de onun karşısına konumlandırarak kendilerini ‘hakiki Müslüman’ ilan ettiklerini belirtti.

Tekfircilerin özellikle ‘put kırmak’ söylemini ve Hz. İbrahim’i kullandığını vurgulayan Karabaşoğlu “İbrahim (as) merhametiyle maruf biri. Put yapıcı Azer’in evinde büyüyen İbrahim’in put yapıcı babasına olan hitabından nasibi var mı bunların? Hiç çalışmışlar mıdır?” diye sordu.

Hz. İbrahim’in, kendisine ‘sen ne hayırsız bir evlatsın, benim yüzümü kara çıkarıyorsun’ diyen babasına yine nezaketle yaklaştığını İfade eden Karabaşoğlu tekfircilerin bu tebliğ metodunu görmediklerini ifade etti. Buna karşın kendilerini ‘put kırıcı İbrahim’ olarak görmelerini eleştirerek “Bütün bunları görmek zor, buna karşılık ‘o putlar tağut her zamanın tağutu var bu zamanın tağutu budur, dolayısıyla bu tağuta ben isyan etmekle ben de bu zamanın İbrahim’i oluyorum’ demek çok kolay” dedi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...