Miraç, Efendimizi Nasıl Ferahlattı?

 

TV111'de her hafta izleyicisiyle buluşan Nur Penceresi programında ilahiyatçı Kenan Demirtaş, Miraç gecesi münasebetiyle, Miracın ehemmiyetini ve neden Efendimiz aleyhissalatuvesselama, o dönemde, böylesi kudsî bir yolculuğun yaşatıldığını anlattı.

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin Otuzbirinci Söz isimli eserini ve bu eserde tefsir edilen ayet ve hadisleri izahlarının merkezine alan Demirtaş; bunun hemen öncesinde ise Miraç hâdisenin yaşadığı zaman diliminde müslümanların çektikleri sıkıntıları izleyicilerle paylaştı.

'Idrab seneleri' diye de tâbir edilen ambargo yıllarının o dönemde müslümanları iyice bunalttığını belirten Demirtaş; elbette şefkati itibariyle bütün ümmetinin dertleriyle dertlenen Efendimiz aleyhissalatuvesselamın ise bu buhran ve bunalmadan en çok etkilenen kişi olduğunu belirtti.

Yine ambargo yıllarında gerçekleşen, sevgili eşi, müminlerin annesi/hamisi Hz. Hatice'nin ve yine onu müşriklere karşı çokça himaye eden amcası Ebu Talib'in vefatlarının da onu çok sarstığını belirten Demirtaş; bunların üstüne bir de Taif'teki taşlanma olayının yaşanmasının elbette dile kolay ama taşınması zor elemler hissettirdiğini ifade etti.

 İşte böylesi bir dönemde âlemin sadece gördüklerinden ve yaşadıklarından ibaret olmadığının bir ihtarı, bir hatırlatması hükmünde olan Miracın Efendimiz aleyhissalatuvesselam üzerinden bu ümmete bahşedilmesinin, hediye edilmesinin ayrıca büyük bir anlam taşıdığını belirten Demirtaş; Miracın hikmetini ve kıymetini ele alırken müminlerin o dönemde yaşadıkları bu ruh halinin de tefekkür edilmesinin yerinde olacağını sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...