Modern Dünya Görüşü Ferdî Enaniyeti Yaygınlaştırıyor

Cam Kulübeden programında 'milli kimliklerin' tanımlayıcı mı tanıtıcı mı olduğu ve milliyet meselesinin kimliklerin oluşmasında nasıl bir role sahip olduğu konuşuldu.

 

Farklılıklar Tanışmaya Hizmet Etmeli

Farklılıkların çatışmaya değil tanışmaya hizmet etmesi gerektiğini ifade eden Ahmet Yıldız, modern insanların bu durumu farklı algıladıklarını söyledi.

Sokakta Türkçe haricinde başka bir dil duymak istemeyen insanların varlığından bahseden Yıldız, bazı insanların farklı bir ırkı hatırlatan kıyafet ya da yemekleri dahi görmekten rahatsızlık duyduğunu söyledi. Ve modern dünya insanının kendine çizdiği çember içerisinde diğer insanların da kendisi gibi olmalarını istediğini sözlerine ekledi.

 

Ferdî Enaniyet İnsanı Allah’tan Uzaklaştırıyor

Modern dünya görüşünün, farklılıklardan kendine üstünlük atfeden ve bu üstünlüğü de yaygınlaştırmak isteyen bir bakış açısını insanlara empoze etmeye çalıştığını ifade eden Ahmet Yıldız, bu bakış açısının ferdî enaniyeti yaygınlaştırdığını söyledi.

Yıldız, ferdî enaniyetin insanı Allah’tan uzaklaştırdığını belirterek, herkesin kendisi gibi olmasını isteyen insanın, yaratılıştaki çeşitliliği ve beşeri çeşitliliği ortadan kaldırmaya yöneldiğini söyledi. Bu durumun da insanın nefsindeki Rab ittihaz etme arzusunu yaygınlaştırdığını ifade ederek, “Farklılıklar birbirimizi tanımamıza ve şefkatle yaklaşmamıza yarayan unsurlardır” dedi.

 

Haber:  Hatice Meryem AKOVALI

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...