Modern Dünyanın Yeni Problemi: Cinsiyetsizleştirme

Şehr-i Ramazan programında “Firavun’un fitnesine karşı, Celal-Cemal dengesi” konu başlığı altında Musa (a.s.) kıssası müzakere edildi.

Modernleşen dünyada Firavunluğun daha sofistike bir şekilde devam ettiğini ifade eden Mustafa Ulusoy modern zamanların erkekliği öldürüp dişiliği serbest bırakarak kadınların fıtratlarına uygun olmayan bir anlayışı hakim kıldığını söyledi. Ve “Aslında acayip bir cinsiyetsizleştirme problemi ile karşı karşıyayız. Cinsiyetsizlik ciddi olarak arttı, ilerleyen zamanlarda da başımızı çok ağrıtacak!” dedi.

Ulusoy, “Toplumsal cinsiyet eşitliği adı altında fıtratın reddedilerek aile tarafından dayatıldığı öne sürülüyor” dedi.

Modern dünyanın kadının hukukunu savunurken kadını erkekleştirerek, erkeği norm aldığını söyleyen Metin Karabaşoğlu da, “Kadını kadın olmaktan çıkarmak aslında kadın hakkını savunmak olmuyor” dedi.

Karabaşoğlu, erkeklerde Allah’ın Celal isminin kadınlarda ise Cemal isminin daha çok tecelli etmesi gerektiğini ifade ederek, bu ikisinin birleşiminden de Kemalin ortaya çıkabileceğini söyledi.

Erkek ve kadına farklı karakter özellikleri verildiğini dile getiren Karabaşoğlu, kadın ve erkeğin yalnızca kendi fıtratlarındaki özellikler ile kemal bulabileceklerini söyledi.

 

Fıtratı Bozanlarda Fıtrattan Kaçamaz

İnsanın aciz bir varlık olması sebebiyle bir otoriteye ihtiyacı olduğunu ifade eden Mustafa Ulusoy, “İnsan fıtraten bir üst varlığın ilgisine muhtaçtır” dedi.

Ulusoy, bu otoritenin ailede baba ile başlayıp devletle devam ederek basamak basamak ilerlediğini ve sonuçta kainattaki zerrelere kadar herşeyin yaratıcısına vardığını söyledi.

Günümüzde ise otorite figürlerinin kötüleştirilerek narsistik kişiliklerin oluşmasına zemin hazırlandığını dile getiren Ulusoy, otorite ihtiyacının fıtrattan ayrılamayacağının altını çizdi.

 

Haber: Hatice Meryem Akovalı

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...