Müslümanlar Küresel Oyunları Nasıl Bozabilir?

Müslümanlar küresel oyunları nasıl bozabilir?

"Farklı da olsak bu farklılığı bir çatışma/yoketme unsuru hale getirmemeyi nasıl başarabiliriz? Ben müslüman dünyanın bu sorularla hemhal olması gerektiğini düşünüyorum."

Her pazartesi TV111 ekranlarında izleyicisiyle buluşan Alternatif Bakış programında bu hafta yazar Metin Karabaşoğlu, hukukçu Ömer Faruk Uysal ve Şener Boztaş, Türkiye'de yaşanan DHKP-C terörünü, Yemen'deki karışıklıkları ve küresel zeminde artan İslam içi mezhep çatışmalarının kaynağını konuştular.

Şener Boztaş'ın; "Mezhep eksenli anlaşmazlıklar/gerilimler neden yaşanıyor?" temalı sorusu üzerine Karabaşoğlu; olayların işleyiş şekline ve hâdiselerin domino taşlarının yıkılması gibi birbiri ardınca gerçekleşmesine bakılarak, kaynağın küresel akılla ilgisi olduğunun rahatlıkla görülebileceğini belirtti.

Karabaşoğlu soruyla ilgili açıklamasının devamında, küresel güçlerce tezgâhlanmış bu oyunlara çözümün nasıl bulunabileceğine dair de şunları söyledi:

"Bu oyunların öncelikle farkında olmamız gerekiyor. Farkında olduktan sonra şunu da düşünmemiz gerekiyor: Demek ki; bizim farklılığımızı bize karşı kullanan ve farklılıklarımızdan mensubu olduğumuz dine karşı suikastini sürdürmek için yol arayan hariçten bir güç ve bir akıl var. Ve bu akıl, farklılığı bir çatışma unsuru olarak algılar hale gelmemizden kendi lehine besleniyor. Dünya üzerindeki kendi hükmünü ve kendi zülmünü sürdürmek için bunu bir imkan ve fırsat olarak kullanıyor. O zaman bunu da görmemiz lazım. Bunu gördüğümüzde de dönüp bizim; 'Peki bunu nasıl aşabiliriz?' sorusunu sormamız lazım. Yani, farklı da olsak bu farklılığı bir çatışma/yoketme unsuru hale getirmemeyi nasıl başarabiliriz? O zaman da bunu sormamız gerekiyor. Ben müslüman dünyanın bu sorularla hemhal olması gerektiğini düşünüyorum."

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...