Mustafa Kemal Sadrazam Olsaydı Saltanat Kaldırılmazdı

Alternatif Bakış programında, bu hafta 'cumhuriyet' konuşuldu. Cumhuriyetin her yönüyle ele alındığı programda Metin karabaşoğlu, saltanatın kaldırılmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Karabaşoğlu, cumhuriyeti kuran kadronun zihniyeti ve amaçları üzerinde dururken cumhuriyetin bu topraklara bir yönetim şekli olarak değil, toplum mühendisliği aracı olarak getirildiğini belirtti. Aynı kadronun zihinlerinin aydınlanma felsefesi tarafından biçimlendirilmiş olduğuna vurgu yapan Karabaşoğlu, bu sebeple dini bertaraf edilmesi gereken bir tehlike olarak gördüklerini ifade etti.

Karabaşoğlu, saltanatın kaldırılması adı altında yapılan inkılabın arka planında cumhuriyet görünümlü ulus devlet modelinin olduğunu; ulus devlet modeli içerisinde devlete hakim olup ideal bir nesil üretme niyetinin bulunduğunu söyledi.

Cumhuriyeti kuran kadroların amaçlarını saltanat üzerinden gerçekleştiremedikleri için cumhuriyeti kullandıklarını belirten Karabaşoğlu: "Mustafa Kemal, Vahdettin'in damadı ve sadrazam olmak imkanına sahip olsaydı, muhtemelen o ve etrafındaki zümrenin cumhuriyet diye bir meselesi olmazdı" dedi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...