Nur'a Adanmış Bir Ömür: Abdullah Yeğin

2016 yılında rahmet-i Rahman'a kavuşarak sevenlerini hüzne boğan, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin fedakâr talebelerinden Abdullah Yeğin, vefat yıldönümünde, çeşitli etkinliklerle anılıyor.

İzleyenlerin hatırlayacağı üzere, TV111 de, “Nur’a Adanmış Bir Ömür: Abdullah Yeğin” belgeseliyle merhum ağabeyimizin değerli hatırasını gelecek nesillere taşımaya çalışmıştı. O belgeselde birçok tatlı hatırası (bizzat kendi sesinden) izleyicilerle buluşan Yeğin, döneme dair birçok şahitliğini de TV111'le paylaşmıştı.

Hapishanede kaldığı dönemlerde en azılı mahkumların dahi kendilerini savunarak gardiyanları susturduklarını ve görevlileri tehdit ettiklerini aktaran Yeğin ağabey, bunun da Risale-i Nur'un bir kerameti olduğunu ifade etmişti.

Hatta mahkumlarla birlikte Risale dahi yazdıklarını anlatan Abdullah Yeğin, dışarıdan da kendilerine, yine mahkûmların aracılığıyla, gizli bir şekilde kitapların geldiğini söylemişti. Bir Ramazan ayını Isparta’da cezaevinde geçirdiğini ifade eden Abdullah Yeğin ağabey, mahkumların talebi ile bir ay boyunca onlara teravih kıldırdığını da aktarmıştı.

Bu vesileyle, Kur'an ve iman davasının bugünlere taşınmasına büyük pay sahibi olan bütün ağabeylerimizi rahmetle anıyor, Cenab-ı Hak'tan emsal-i kesiresini halketmesini diliyoruz.

 

Haber: Hatice Meryem AKOVALI

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...