Ölüm Korkusunun Çaresi Nedir?

 

TV111 ekranlarında her hafta izleyicisiyle buluşan Holografik Bakış'ta bu hafta Zübeyir Tercan ve Abdurreşid Şahin 'korkularımızın kökenlerine' dair ilginç tefekkürlerde bulundular.

Özellikle 'ölüm korkusu' üzerinde duran ikili; normalde ahirete ve ahiretin güzelliklerine iman etmiş bir müminin oraya kavuşmayı severek istemesi gerektiğini, fakat bugün kalbini yoklayan her müslümanın ölüm meselesinde aynı tereddüdü yaşadığını anımsatarak, bu korkunun beslendiği kaynağı sorgulamamızın önemli olduğunu ifade ettiler.

Bu korkunun, 'vazifemizi hakkıyla yetirememe' korkusuyla da bağlantılı olabileceğine dikkat çeken Şahin; patronu tarafından iş gezisine yollanan birisinin bu gezi sırasında görevini hakkıyla yerine getirmemesi durumunda hesap vermek için geri çağrıldığında elbette bu çağrıdan rahatsız olacağını belirtti.

Fakat tam zıddı olarak, görevini hakkıyla yerine getirmiş bir çalışanın ise, patronu onu çağırdığı anda gönül huzuruyla geri dönebileceğini belirten Şahin; iki durum arasındaki farkın da bizim ölüm korkumuza benzer bir mahiyet taşıdığını ifade etti.

Görevini tam yaptığına inanan bir müminin ölümden evvelki adam kadar korkmayacağını da belirten Şahin; ölüme dair tüm endişelerin aslında bilinçaltımızda hissettiğimiz ve vicdanımızın da bize hep hatırlattığı 'Görevini yapmıyorsun!' ihtarının bir karşılığı olduğunu; görevin hakkı verildikçe de azalacağını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...