Papa'nın Ziyareti, Bediüzzaman'ın Öngörüsü...

Papa'nın ziyareti, Bediüzzaman'ın öngörüsü...  

Farklı din mensuplarının, tamamen insanî bir zeminde ortak problemlerini dile getirmeleri, çözümüne yönelik diyalog geliştirmeleri, bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu birşeydir. Ve Bediüzzaman da bu ihtiyaca dikkat çekmiştir.

TV111 ekranlarında her hafta izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında hukukçu Safa Mürsel, Fethi Çağıl'ın Türkiye ve dünya gündemine dair sorularını cevapladı. Papa'nın Türkiye'yi ziyaretini de masaya yatıran Mürsel, aslında bu ziyaretin müsbet neticeler elde edilebilecek bir diyaloğu başlatabileceğini belirtti.

Bugün dünyanın her yanında yaşanan sorunların temel nedenlerinden birisinin 'ırk asabiyeti' olduğu kadar 'din asabiyeti' de olduğuna dikkat çeken Mürsel; farklı din mensuplarının birbirlerine şiddet diliyle değil 'anlayış' diliyle bakabilmesinin bütün insanlığın ortak sorunu olduğunu dile getirdi.

Bu yönüyle farklı kültürler arasında gerçekleşecek insanî zeminli diyalogların, iki tarafa da büyük kazançlar sağlayabileceğini, Bediüzzaman'ın da yıllar önce böyle bir tavsiye ve öngörüsünün olduğunu ifade etti.

Hristiyan dünyasının dinî liderleriyle müslüman dünyasının kanaat önderlerinin biraraya gelerek, insanlığın problemlerine beraber çözüm aramalarının önemsenmesi gerektiğini belirten Mürsel; konuşmanın ve diyaloğun asla kaybettirici olmayacağının altını çizdi.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...