Peygamberimiz Neden Diğer Peygamberlerden Daha Üstün?

  

Peygamberimiz neden diğer peygamberlerden daha üstün?

TV111 ekranlarında her perşembe izleyicisiyle buluşan Nur Penceresi programında bu hafta, İlahiyatçı Kenan Demirtaş, Bediüzzaman Said Nursî'nin 'sahabiler hakkındaki' 27. Söz isimli eserinden hareketle; ashabın faziletini ve ümmetin geri kalanının neden onlara yetişemediğini/yetişemeyeceğini analiz etti.

Allah Resulü aleyhissalatuvesselamın makam itibariyle diğer peygamberlerden neden daha üstün veya farklı olduğu sorusu üzerine Demirtaş; aslında bu farklılığın ve üstünlüğün Allah Resulünde bütün esmaü'l-hüsnanın âzâm mertebede yansımasından kaynaklandığını belirtti. Diğer peygamberlerde esma yansımasının bu ölçüde olmadığına dikkat çeken Demirtaş; Kur'an'ın da 'bazılarını bazılarından üstün yarattık' ifadesiyle bunun altını çizdiğini ifade etti.

Bütün esmanın âzâm mertebede yansıması meselesini ise Allah Resulünün ahlakından anlayabileceğimizi belirten Demirtaş; cömertlik ve tutumluluk gibi birbirine zıt görünen meziyetlerin bile Allah Resulünün ahlakında cem olabildiğini, hem tutumluların hem cömertlerin onu kendine örnek alabildiğini böylesi birbirine zıt görünen ahlaklarda bile yakaladığı müthiş dengenin ancak esmaü'l-hüsnanın âzâm mertebede/dengede yansımasıyla mümkün olabileceğini sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...