Peygamberler Hayatımıza Ne Katmıştır?

 

TV111'de her salı akşamı yayınlanan Risale Ayracı'nda bu hafta 'nübüvvetin mahiyeti ve önemi' konuşuldu. Programın hemen başlarında, nübüvvetin en önemli yönlerinden birisinin de 'birleştiricilik fonksiyonu' olduğuna dikkat çeken İkram Arslan; bu birleştiricilik fonksiyonunun en net okunduğu yerlerin de ibadetler (özelde topluca yapılan ibadetler) olduğunu dile getirdi.

İbadetlerin, Allah'a şükrümüzü/duamızı arzetmenin yanında, bize, aynı fiili aynı niyetle yapmaktan gelen bir birliktelik ruhu da aşıladığını belirten Arslan; namaz gibi, oruç gibi, hac gibi ibadetler üzerinden yapacağımız okumalarda dahi nübüvvetin birlik adına nasıl önemli bir konum işgal ettiğini görebileceğimizi ifade etti.

Bu birliktelik ruhunun yardımlaşma, dualaşma, selamlaşma, en büyüğünden en küçüğüne beraber bir eser ortaya çıkarma gibi, ancak birlikteyken başarılabilecek herşeyin membaı olduğunu belirten Arslan; ibadetlerin bu yönleriyle de nübüvvetin ve peygamberlerin insanlığa neler kattıklarını, neler başardıklarını göstermeye yeterli olduğunu sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...