Ramazan Bizden Nasıl Memnun Olur?

 

TV111'de her perşembe izleyiciyle buluşan Nur Penceresi programında bu hafta, ilahiyatçı Kenan Demirtaş, Bediüzzaman Said Nursî'nin Ramazan Risalesi isimli eserinden hareketle Ramazan'ın ve orucun kıymetini anlattı. Ramazan ayının bereketine ve feyzine nail olmanın ancak onun ruhuna talip olmakla gerçekleşeceğini belirten Demirtaş; bu talip oluşun ise ancak hazır olmakla mümkün olabileceğini söyledi.

Ramazan ayına öncesinden, hele Recep ve Şaban aylarından itibaren, bir hazırlanış olmadığında Ramazan'ın da kendi feyzini ve bereketini bizimle paylaşmadan yanımızdan geçip gideceğini belirten Demirtaş; bu noktada Ramazan'dan önce de onun gelişini hisseder ve hissettirir şekilde nafile veya sünnetlere dikkat edilmesinin ehemmiyetli olduğunu ifade etti.

Orucun sadece 'imsaktan iftara kadar yememek ve içmemek' olarak görülmesinin büyük bir hata olduğunu belirten Demirtaş; en makbul orucun, diğer bütün latife, duyu ve duyguların da iktisad etmede mideye ve bedene katılmasıyla mümkün olabileceğini dile getirdi.

Gözün neye baktığına daha bir dikkat ettiği, dilin ne konuştuğuna daha çok özen gösterdiği, hatta hayalgücünün bile neyi hayal ettiğine teyakkuzda olduğu bir Ramazan'a talip olmamız gerektiğini belirten Demirtaş; en ideal/makbul orucun böyle bir oruç olacağını ve böyle bir oruç tutabilirsek Ramazan'ın da bizden memnun ayrılacağını sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...