Ramazan Orucunun Hikmetleri Nelerdir?

Nur Penceresi programında 'Ramazan orucunun hikmetleri' konuşuldu.

Bakara sûresi 185. ayette 'Ramazan orucunun hikmetlerinin' zikredildiğini ifade eden Kenan Demirtaş, “Oruç tutmak, güzel ahlaklı olmanın yollarını gösterir, nefis terbiyesine vesile olur, Cenab-ı Hakk’ın nimetlerine karşı şükretmeyi hatırlatır” dedi.

İnsanın Allah’ın Rububiyetini oruç ile anlayabileceğini ifade eden Demirtaş, Rububiyeti 'kainatın yönetim şekli' olarak açıkladı. Ve kainattaki tüm varlıkların Allah’ın tedbiri, terbiyesi ve idaresi ile yönetildiğini söyledi.

 

Oruç Tutmamak Allah’ın Nimetlerine Şükürsüzlüktür

Kainattaki düzene topyekun itaat edilmesi gerektiğini dile getiren Kenan Demirtaş, Allah’a itaatin en güzel halinin Ramazan orucunda görüldüğünü ifade ederek, “Bu emre uymadığımız da insaniyete layık bir tavır sergilememiş ve Allah’ın bunca nimetine karşı şükürsüzlük etmiş oluyoruz” dedi.

Ramazan orucunun insana şükretmeyi hatırlattığını dile getiren Demirtaş, “Ramazan orucu zengin-fakir herkesi teşekküre sevk eder” dedi. Ve ezanın okunması ile sevinç içinde orucun açılmasının da Cenab-ı Hakk’a bir teşekkür olduğunu söyledi.

 

Haber: Hatice Meryem AKOVALI

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...