Risaleler Kur'an'a Engel Olur mu?

Risaleler Kur'an'a engel olur mu?

Bediüzzaman, Risale-i Nur'u, Kur'an'la muhatabiyetimizi, ona olan talebeliğimizi arttıralım diye yazmıştır. İçeriği tamamen buna yöneliktir.

Her hafta TV111'de izleyicisiyle buluşan Holografik Bakış'ta,  bu hafta, Zübeyir Tercan ve Abdurreşid Şahin, Bediüzzaman Said Nursî'nin Risale-i Nur'u telif ederek 'neyi başarmak istediği' üzerine konuştular.

Risale-i Nur'un aslında örtülü veya açık pekçok şekilde bize Kur'anî terminolojiyi kazandırmaya çalıştığını, vahye muhatabiyet kazandırmaya gayret ettiğini belirten Şahin; esmaya dair içerdiği bilginin bile aslında bizi Kur'an'ın eşiğine ulaştırmayı amaçlayan bir öğreti olduğunun altını çizdi.

Risale metinlerinde Bediüzzaman'ın yaptığı anlatımın zihinleri Kur'an'la muhatap olacak bir seviyeye getirme çabası olduğunu dile getiren Şahin; Risale-i Nur'u okuyup da kendisini Kur'an'la muhatap edememiş veyahut Kur'an talebesi olduğunu anlayamamış insanların, böylesi hatalarının kendi bakış açılarının bir sorunu olduğunu dile getirdi.

Üstelik, Bediüzzaman'ın da metinlerinde, eserlerinin bu fonksiyonu üzerine tekrar tekrar vurgu yaptığını dile getiren Şahin; buna rağmen Risale-i Nur'un amacını anlayamamanın veya anlamazdan gelmenin, onu Kur'an'ın önünde bir engel gibi görmenin, metinlerin değil, bu isnatlarda bulunanların kötüye kullanımının bir sonucu olduğunu ifade etti.

 

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...