Şeffaflığın Yitirildiği Yerde Hizmet Olmaz

Şeffaflığın yitirildiği yerde hizmet olmaz

Bugün Bank Asya'nın yaşadığı sorunların ve genelde Gülen grubunun yaşadığı sarsıntıların özünde 'şeffafiyetin yitimi' problemi var.

Her cumartesi, TV111'de izleyicisiyle buluşan Haftanın Yorumu programında bu hafta, Fethi Çağıl ve hukukçu Safa Mürsel, TMSF'nin Bank Asya'nın yönetimine elkoyuşunu ve bu noktaya gelinmesinde pay sahibi olan olayları konuştular.

Esasında, bir hizmet hareketinin, finansman konusunda şeffafiyetini yitirmesinin en temel sorunlardan birisi olduğuna dikkat çeken Mürsel; finansal konumu karanlıkta kalarak hiçbir hizmeti devam ettirmenin mümkün olmadığını, çünkü o noktaya yönelik bir güven sorunuyla birlikte hizmetin her uvzuna sızacak bir güvensizliğin sorunlar yaşatacağını ifade etti.

Bugün Bank Asya ve Gülen grubu hakkında olduğu kadar diğer bütün cemaatler ve kurumlar hakkında da aynı şeyin söylenebileceğine dikkat çeken Mürsel; şeffaflığını yitirmiş bir yapıyla hizmet yapabilmemin mümkün olmadığını, böylesi yapılanmaların hakikaten hizmet yapmaya çalışan grupları da töhmet altında bıraktığını sözlerine ekledi.

 

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...