Sisi'nin Saldırganlığı Korkaklığından...

 

Haftanın Yorumu programında hukukçu Safa Mürsel; Mısır'da yaşanan darbenin geldiği noktayı ve Muhammed Mursi hakkında verilen idam kararının arkaplanını analiz etti. Cunta hükümetlerinin en korkutucu yanının, bulundukları yeri işgal ettiklerinin bilincinde ve nameşru olduklarının farkında olduklarından, o zayıf konumu her ne pahasına olursa olsun koruyabilmek için, her an herşeyi yapabilme psikolojisi içerisinde hareket etmeleri olduğunu belirten Mürsel; bugün Sisi ve beraberindeki yönetimin icraatlarının da bu psikolojinin yansıması olduğunu ifade etti.

Darbeci yönetimin Mısır'da başa geçmesinden bu yana halka yönelik (sivillere ateş açmak da dahil olmak üzere) her türlü şiddeti ve işkenceyi kullanmaktan çekinmediğini belirten Mürsel; bu saldırgan tutumun ve ısırıcı dilin altında yatan etkenin Sisi'nin konumunu tehlikede hissetmesi olduğunu dile getirdi.

Yerini tehlikede bulan ve yaptıklarının giderek ayaklarını daha çok bağladığını hisseden zalim yöneticilerin tarih boyunca her zaman saldırganlıklarını arttırdıklarını belirten Mürsel; Mısır'ın seçimle başa gelmiş ilk lideri Muhammed Mursi ve diğerlerine verilen idam kararlarının altında da bunun olduğunu ifade etti. Batı'nın ikiyüzlü tutumuna da dikkat çeken Mürsel; Mısır darbesi ve sonrasında yaşananlar konusunda Avrupa ve Amerika'nın sınıfta kaldığını belirtirken; tarihin onları bu ikircikli tutumlarından dolayı yargılayacağını sözlerine ekledi.

Tüm Haberler

Tümü için tıklayın...